Legyünk együtt!

Bakos István András

Legyünk együtt, mi magyarok mindannyian a Kárpát-medencében. Elég volt Trianon bénító fájdalmából. Érezzük meg inkább az összetartozás örömét.

A helyzetünkről és a teendőkről mindent elmond  két kép: Bakos István András plakátja és Tóth Dávid hatvani szobra. Fogjuk meg egymás kezét, és a szeretet kötelékével kössük össze az egymástól száz éve folyton távolodó részeket. Ismerd meg legalább egy település múltját, művészeti és kulturális értékeit! Ezt most a járvány alatt a szobádból is megteheted, s ha lesz rá mód, majd építs ki személyes kapcsolatot is, vagy vedd szorosabbra a már meglévő rokoni, baráti köteléket. Más szóval: Fogadd szívedbe a Kárpát-medence valamelyik szegletét!

Közben ne feledd, hogy aki itt él, bármi is az anyanyelve, annak az ősei a mieinknek polgártársai voltak, ők pedig a Kárpát-Hazában nekünk most is földijeink. Több köt össze velük, mint a napi politikai érdek: közös a múltunk, rokon a kultúránk, azonos a vallásunk. Velük is összetartozunk, a szeretet rájuk is kiterjed.

Előbb azonban a nemzeti összetartozást kell úgy megvalósítanunk, hogy ne jelszó legyen, hanem élő valóság. Magadhoz fogadni egy Kárpát-medencei települést ide kattintva lehet. A honlapon való eligazodást megkönnyítő leírás pedig itt található.

Érezzed magad otthon a Kárpát-medencében. Ezt kívánja:

Surján László

Képgaléria

A hatvani Trianon emlékmű részlete