videó

18. Kereszténydemokrata Est

""

Vannak meghatározó, az életet átformáló találkozások. Erre törekszik az MKDSZ Kereszténydemokrata Estek-sorozata is. A hosszú pandémiás szünet után megtartott első személyes találkozásunk vendége Nagy István agrárminiszter úr volt, aki az agrárium szépségeiről és kormányzati kihívásairól is beszélt. Az est házigazdája Harrach Péter, az MKDSZ társelnöke volt, fellépett Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes.

Abasár - Harrach Péter nemzeti emlékhely sztéléavatási köszöntője

„Nemzettudatunk fontos eleme a nemzeti emlékezet, mert a nemzet a múlt, a jelen és a jövő magyarjainak közössége. Az Abasáron zajló régészeti feltárás bővíti Aba Sámuel, harmadik királyunk életéről és tevékenységéről alkotott ismereteinket. Ez a hely is a történelmi emlékhelyek sorába került.” - nyilatkozta Harrach Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke.

Böjte Csaba megrendítő élménye a megbékélésről

A Bonum TV Miért is? című sorozata 40. adásának alábbi részletében Böjte Csaba atya idézi fel 2014 „forró karácsonyát” Sepsiszentgyörgyön, ahol a himnuszéneklés betiltása miatt tüntető magyarok és a kivezényelt román rohamrendőrök néztek farkasszemet egymással. Az utcagyerekeknek menedéket nyújtó alapítványáról ismert ferences szerzetes egy korábbi felkérést teljesítve a két tábor közötti mikrofonállványnál találta magát, szívében Jézus Krisztus útmutatásával: „...ne töprengjetek, hogyan és mit mondjatok! Abban az órában megadatik nektek, hogyan beszéljetek.” (Mt 10,19).

22. Civil fórum

Civil Fórum

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) évente kétszer rendezi meg a Keresztény Civil Szervezetek  Országos Fórumát. A járványhelyzet miatt, ez már a harmadik alkalom, hogy a konferenciát virtuálisan kell megrendeznünk, a  személyes találkozás helyett be kell érnünk az internet kínálta lehetőséggel.

Témánk: Fiatalok jövőképe – pályaválasztás, családalapítás

Harrach Péter, az MKDSZ elnöke

16. Kereszténydemokrata Est

16. Kereszténydemokrata Est

A Kereszténydemokrata Estek következő online találkozásának témája a teremtésvédelem, ami a teljes teremtett világ gazdagságának és rendjének védelméről szól, beleértve az embert és társadalmát is. Mivel az ember nem csak része, de „gondnoka” is ennek a világnak, ezért nagy hangsúlyt kap a felelőssége.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető: