Kereszténydemokrata Est Szolnokon

""
Időpont
2022-01-20

Kereszténydemokrata Est Szolnokon is!

️Dr. Póta Sándor megyei elnök, köszöntő gondolatai után Szalay Ferenc Szolnok város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Majd Gaal Gergely miniszteri biztos beszélt az értékelvű kereszténydemokrata közösségek és rendezvények fontosságáról. Utána Molnár László Jászai Mari-díjas színművész előadásában meghallgathattuk Ady Endre Krisztus-kereszt az erdőn című versét.

Az est fő előadója Azbej Tristan ن , az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár volt. Megismerkedhettünk az egész világon egyedülálló Hungary Helps - Magyarország segít program eredményeivel. Magyarország humanitárius segítségnyújtási és fejlesztési programja helyben segít a bajba jutottaknak. Oda viszi el a segítséget ahol a legnagyobb a szükség. Ma a világon 340 millió embert üldöznek keresztény hite miatt, ez a legüldözöttebb vallás. Így rendkívül fontos az az összefogás, amely megvédheti a kereszténységet, ahogyan ez a program is.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony, Hubai Imre a Megyei közgyűlés elnöke, Botka János Hunor, a Járási Hivatal vezetője, Dr. Mák Kornél, a KDNP Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, és Császár Zoltán, a Pro Civitate Dei Egyesület elnöke is.

Készült Nagy Tímea beszámolója alapján:
https://www.facebook.com/timea.nagy.9615566