Szurka-piszka

Nem tudom, hogy milyen a forgalma a bennfentes.net oldalnak. Első ránézésre kormánypárti orgánum, és több bejegyzése tetszésemre van.

Tovább böngészve azonban az a mondás jut eszembe, hogy „a barátaimtól ments meg Uram, az ellenségeimmel magam is elbánok.”

Miért undokoskodom? Például azért, mert Karácsonyról ezt olvastam: „ez a gyereknek hosszú, embernek meg keskeny fazon akar Magyarország majdani miniszterelnöke lenni.” Ha a főpolgármester 10 centivel hosszabb és ugyanennyivel keskenyebb lenne, még akár jó főpolgármester, akár jó miniszterelnök is lehetne belőle. Nem lesz, gondolom, mert mindkét posztra alkalmatlannak látszik. De nem hosszúsága és keskenysége miatt. Más testi adottságain tisztességes ember nem gúnyolódik. A jobboldali, ha még bulvár is, legyen tisztességes. Nacsa Lőrinc a Bonum TV egyik műsorában világosan elmondta, hogy a politikai vita élessége ellenfelünk mondanivalójára és nem személyére irányul.

Egy másik mondat után pedig József Attila jutott eszembe: Dolgozni, csak pontosan, szépen,/  ahogy a csillag megy az égen, / úgy érdemes. Ami felidézte e sorokat: „Folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, jövő februárban legalább hétheti nyugdíjat tudnak kifizetni minden nyugdíjasnak.”

Nyilvánvaló, hogy elképelésről van szó, magam is százszor rontok, tehát megértéssel kell nézzek a kétheti helyett hétheti szóra. Csakhogy: hét heti nyugdíj majdnem a 14. hónap. Amikor a kedves nyugdíjashoz februárban vagy márciusban majd bekopog a DK aktivistája, megkérdezi, hogy hány heti többletnyugdíjat kapott, majd kijelenti, hogy Orbán ellopott öt heti nyugdíjat, mert hetet igért és kettővel kiszúrta a szemünket, akkor bizony el fog gondolkodni az illető, hogy hova is szavazzon. Idézzük csak az egész József Attila verset:

Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres -
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.

Jó lenne, ha ezen a sajtóhibán nem a DK keresne. Vagy, ha keres is, nem találna. Mandátumot semiképp.

Surján László

U. i.: Címképünk az MKDSZ előtti korból való, a Magyar-Hon-Lap elődje ugyanis az Isépy Tamás vezette KDNP frakció honlapja volt. Abban is volt egy Szurka-piszka rovat. Hogy most ebből az írásból lesz-e rovat, még nem tudni. Piszkálódni valóból biztos nem lesz hiány. Emlék az előd lapból: 

- Mit szól, hogy 100 milliós villája van Horn Gyulának? 
- Mit bánom én, csak kormánya ne volna!

 

Címkék